Da's toevallig…

Merel Blog 1 Comment

Ik geloof niet in het toeval. Wél geloof ik erin dat iets kan gebeuren met een reden. En dat juist daarom, soms pas jaren later, de puzzelstukjes op hun plaats vallen en je leven in balans komt. Wie of wat dit allemaal ‘regisseert’? Geen idee, dat mag een ieder voor zichzelf bepalen.

Toen ik 18 was reisde en werkte ik een jaar in o.a. Australië, destijds het continent van mijn dromen. Maar juist in Australië gebeurde er iets heel onverwachts wat tegelijkertijd ook beangstigend was. Ik zal er verder niet over uitwijden omdat ik de gebeurtenis in mijn boek beschrijf. Pas 10 jaar later, toen ik voor het eerst in mijn leven naar Zuid-Afrika afreisde, werd mij duidelijk wat er op die dag in Australië daadwerkelijk was gebeurd. De brug tussen beiden, Australië en Zuid-Afrika, was geen toeval. En terwijl ik Schiphol vanuit het vliegtuigraampje steeds kleiner zag worden, besefte ik me voor het eerst dat sommige dingen voorbestemd zijn.

Net als bij vele anderen, overkomen mij meer van deze absoluut-geen-toevalligheden, en het lijkt mij waarschijnlijk dat ik er ook enkelen mis loop, voor het evenwicht, zeg maar.

Afgelopen zomer stond ik op een zonnige dag met een goed gevulde stand op de Sunday Market in Amsterdam.  Ik ontmoette daar een aardige jonge vrouw die een ketting bij me kocht. We raakten aan de praat en ze vertelde dat ze voor een gerenommeerde reisorganisatie werkt en interesse had om mijn ervaringen in te zetten voor incentives. We wisselden contactgegevens uit en de vrouw liep verder. Terwijl ik haar nakeek, dacht ik eraan dat ik een jaar eerder een ambitieus idee op papier zette,  met concrete plannen erbij. Ik wist dat de uitvoering van dit idee een meerjarenplan zou worden, áls ik er überhaupt iets mee ging doen. En inmiddels kan ik het gezicht van manlief uittekenen als ik hem voor de zoveelste keer in een extase van een energiebom vertel: “schat, ik heb een geweldig idee!” Het plan, zowel in het Nederlands als in het Engels geschreven, verdween dus netjes in een mapje in mijn bureaulade. Het lag daar tussen de voorraad nietjes, A-4 papier en pennen, uitkijkend naar de bevrijding om tot leven te komen.

’s Avonds reed ik na de Sunday Market naar huis. Ik zou niet weten hoe ik naar huis ben gereden want mijn hoofd sloeg echt helemaal op hol van de mogelijkheden die in mijn gedachten ontstonden. Thuis gekomen opende ik mijn bureaulade en haalde het plan op papier uit het doorzichtige mapje. Eerder dan verwacht mocht ze ontwaken. De aardige jonge vrouw en ik spraken af op het kantoor van de exclusieve reisorganisatie. Voor het eerst deelde ik dit idee met iemand die ik niet kende. Met iedere zin werd ik enthousiaster en de woorden dansten door de mooie karakteristieke vergaderruimte. “Dit moeten een paar collega’s van mij ook horen, ik ga ze erbij halen”, zei ze. Het werd een interactieve brainstormsessie met key words zoals talent, bedrijven, kennis, delen en leren. We hebben nog een lange, intensieve weg te gaan om de ideeën verder vorm te geven maar het plan is uit de bureaulade. Ik hoop het snel met de wereld te kunnen delen!

Terwijl haar collega een kopje koffie verzorgde, legde ik de VivaMama van deze maand op tafel. In dit augustus/september nummer staat in woord en beeld de reis die ik met mijn man en kinderen door o.a. Botswana en Namibië  maakte. “Wat een bijzondere belevenis!” zegt de jonge vrouw na het zien van de gevulde pagina’s. We hebben er verder op dat moment geen aandacht aan besteed.

Een dag na mijn bezoek ontvang ik een mail van haar. Het idee wilden ze absoluut samen verder uitwerken. Daaronder stond de vraag of ik niet een presentatie wil geven op hun drukbezochte klantendag. “Op reis met mijn gezin door Botswana.” Ik glimlach van oor tot oor. Natuurlijk doe ik dat!

De ontmoeting met deze vrouw was vast en zeker geen toeval. Ik ben ervan overtuigd dat het nu gewoon het juiste moment is om verborgen kwaliteiten en  nieuwe ideeën te verzilveren.

Welke absoluut-geen-toevalligheden kun jij je herinneren en hebben indruk gemaakt op jou?

Laat het me weten, ik ben benieuwd!

 

 

 

 

 

 

 

Comments 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *