THE WREN DESIGN

‘The WREN design’ uit Kaapstad biedt een unieke collectie van tassen, iPad- en tabletsleeves, geïnspireerd door de mogelijkheden en de herkomst van de materialen.

‘The WREN design‘ is in 2008 opgezet door Wendren, een jonge enthousiaste ontwerpster. Toentertijd was de keuken in haar flat een geïmproviseerd naaiatelier waar ze oude juten koffieboonzakken in stukken knipte en volgens een eigen patroon een tweede leven gaf als design tas.

Wendren vroeg Fatima & Zerina, twee goede naaisters, om assistentie toen ze de productie niet meer alleen aan kon. Eind 2009 hebben beide dames hun vaste baan opgezegd om full time voor The WREN design te gaan werken. Inmiddels zijn ook Jenny, Lovemore & Anita aangesteld voor naaiwerkzaamheden en het verwerken van de orders. Een klein en hecht team, heel fijn voor ons om mee samen te werken.

Behalve het verhaal over de makers, is de herkomst van de gebruikte materialen minstens zo bijzonder. Het zijn materialen die al een leven achter zich hebben. Zo werden in de koffiezakken koffiebonen over de hele wereld vervoerd en zijn de antieke linnen graanzakken tussen 1880 en 1910 gewoven. Of er worden materialen gebruikt die hun originele functie niet konden vervullen zoals de PPC cementzakken die afgekeurd werden. Het materiaal wordt gebruikt voor de PPC cement laptoptassen en laten in plaats van cement nu jouw waardevolle spullen met zich mee reizen..

Bijna alle basismaterialen die gebruikt worden, hebben een puur en functioneel begin zoals boven beschreven. Alles wordt weloverwogen bij het tot stand komen van het eindproduct van The WREN design.