Een droom die uitkomt…

Merel Blog 0 Comments

Wat is jouw droom of wens?

Ook al denk je misschien dat deze droom nooit werkelijkheid zal worden.

Ik geloof erin dat als je écht iets heel graag wil, dat je dit ook zeker gaat lukken. Je kunt er hard voor moeten werken of sparen. Misschien moet je er heel lang voor studeren of tussentijds je weg ernaartoe wijzigen.

Maar het gaat je lukken, want je wil het immers super graag, jouw droom verwezenlijken.

Ondanks dat ik niet echt een dromer ben, ontdek ik iedere keer weer dromen die ik wil verwezenlijken. Je kunt het ook doelen of wensen noemen, maar het woord droom heeft iets magisch en onwerkelijks. Juist daardoor ontstaat bij mij de motivatie om de droom werkelijkheid te laten worden.

Dreams versus Dromen

Eind volgende week reis ik af naar Zuid-Afrika en bezoek o.a. groep 4 van een lagere school in het township Elandsdoorn waar ik voorheen werkte. Ik ben benieuwd naar de dromen die de leerlingen uit zouden willen laten komen. Dit mogen ze in een lesuur in woord en beeld uitbeelden op een vel papier. Voordat ik vertrek leg ik dezelfde vraag en opdracht voor aan de klas van mijn oudste dochter Tippe, groep 3/4.

Heel benieuwd ben ik naar de overeenkomsten en verschillen tussen de dromen van de leerlingen van beide klassen met verschillende achtergronden en culturen. De kinderen  krijgen de dromen van het andere continent natuurlijk uitgebreid te zien. Misschien motiveert dat juist om ook hun eigen droom uit te laten komen, bij te schaven of aan te scherpen.

Je raadt het al, dit kleinschalige schoolproject stond op mijn ‘dromenlijstje’.

Cadeaus, quality time, toekomst of …?

Denken kinderen materialistisch? Dromen ze van eigen iPads, bergen mierzoete snoepsoorten en 148 taarten op hun verjaardag? Of zullen ze ernaar uitkijken om de hele dag te mogen voetballen, willen ze later dokter worden, iedere dag laat naar bed, nooit meer naar school (dan vallen er al een paar vervolgdromen af…) of anders? Het volgende filmpje zag ik laatst en het ontroerde me enorm. Het gaat over wat kinderen écht het liefste zouden willen. Wees voorbereid…. bekijk hier het filmpje.

Ook zo benieuwd? Natuurlijk deel ik na terugkomst uit Zuid-Afrika de uitkomst met jou !

P.S. Denk jij dat er veel verschil zal zijn tussen de dromen van kinderen hier en  kinderen daar? Welke verschillen dan? Laat het me weten in een response hieronder of via de FB pagina van Townshipsmile. Ik lees graag jouw voorspelling! 

*** Volg mijn trip vanaf eind april via Instagram en Facebook ***

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *