En wie is zij

“DYNAMISCH, NATUURLIJK EN AVONTUURLIJK”

Townshipsmile is een initiatief van Merel Disselkoen (1976), een ondernemende vrouw, samenwonend en moeder van vier kinderen met een grote passie voor Afrika, natuur en alles wat puur is.

MEREL IN SOUNDBITES

Belangrijkste levensles
Op je sterfbed kunnen zeggen dat je alles uit je leven hebt gehaald en dat je zélf je leven bijzonder hebt gemaakt voor jezelf én voor anderen.

Levensmotto
If you can dream it, you can do it!

Mooiste carrièremoment
Met eigen ogen zien dat Maria, een hele lieve vrouw uit een township in Grootvlaai, haar huis had afgebouwd met het geld dat ze verdiende met de African Style bracelets die ze samen met haar team voor ons maakt.

Mooiste moeder-moment
De spontane kussen van m’n kinderen, zomaar in een onbewaakt moment, in je nek… smak, onbetaalbaar.

Mijn guilty pleasure
Een hele grote reep chocolade opeten, het liefst in één keer…

Ik zou willen dat ik beter was in
Een moment van niets doen, ik ben altijd bezig.

Dit leerde mijn moeder mij
Knuffelen en zelfstandigheid.

Wat geeft mij energie?
Hardlopen met Spijker, onze hond.

Zondagochtendritueel
Zondags ontbijt met het hele gezin, croissantjes bakken, verse jus, eitjes van onze eigen kippen en alle tijd nemen aan de ontbijttafel. Daarna een stevige boswandeling met z’n allen.

Ze is 100% een ‘self-made entrepreneur’. Na het behalen van haar Havo-diploma reisde ze op 18-jarige leeftijd meer dan een jaar door Australië om het leven te ontdekken en te werken. Bevangen door de ‘reiskoorts’ deed ze in de jaren die volgden met tussenpozen nog vele andere landen aan die veel indruk op haar maakten zoals Indonesië, Ecuador, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Mozambique en Zuid-Afrika.

In Nederland werkte Merel grotendeels in de evenementenbranche. Met veel plezier organiseerde ze grootschalige evenementen voor evenementenlocatie Hart van Holland. Vervolgens trad ze in dienst bij televisieomroep de KRO voor de afdeling Marketing en Communicatie. In 2008 ging het roer om en besloot Merel onder de naam Dis&zo zelfstandig zakelijke en particuliere (outdoor) evenementen te organiseren en met succes. Maar een echte passie raak je niet kwijt en het gevoel om een verschil op deze wereld te maken bleef te diep aanwezig. Townshipsmile werd opgericht en voedt de passie iedere dag een groot stuk meer.

In The story lees je hoe het allemaal begon toen ze voor het Johan Cruyff Foundation en de Ndlovu Care Group als projectmanager een groot bouwproject aanstuurde in het township Elandsdoorn, Zuid Afrika.

Mijn doel is om, naast een aantal vaste Fair Trade ateliers in Afrika, minimaal twintig teams in de townships aan het werk te hebben voor Townshipsmile. Allen met een zelf gekozen bekwame coördinator uit hun township en alle teams met een eigen uniek en authentiek product dat goed verkoopt op de Europese markt.

Ik wil met mijn eigen ogen zien hoe de mensen in onze teams groeien en erkenning krijgen voor datgene waar ze goed in zijn.